Over Indedag

Glas in lood is functionele kunst. Het geeft licht en kleur… en wij zijn er dol op. Een moderne inrichting komt tot leven met een klassiek element zoals glas in lood. Maar ook de dramatiek en intensiteit die glas in lood aan een klassiek interieur kan geven vinden we prachtig.

We werken vanuit onze Glasstudio aan de Olieslagerslaan in Haarlem. Een moderne studio waar we grote reparaties, nieuwe ontwerpen en bijzondere projecten maken. Hier houden we ook onze workshops voor iedereen die het eeuwenoude ambacht zelf eens wil proberen.

Maar we werken ook veel op locatie. Omdat het voor onze klanten praktisch kan zijn. Maar ook omdat we aandacht belangrijk vinden. Niet alleen aandacht voor het glas-in-lood maar ook voor onze klanten.

De glazeniers van Indedag zijn Peter en Ingrid

Peter Postma – glazenier

Vandaag kan ik iets maken wat gisteren nog stuk was. Of wat helemaal niet bestond. Met mijn eigen handen iets maken waar ikzelf en mijn klanten trots op zijn. Dat is toch mooi.

Een marmeren schouw en een moderne fauteuil. Of een geornamenteerd plafond en een vooruitstrevend armatuur. De combinatie kan indrukwekkend zijn als het elkaar subtiel aanvult. Zo is het ook met glas-in-lood. Je kunt het niet uit z’n context halen. Het is de combinatie van het oude met het nieuwe wat betekenis en misschien wel een ziel aan een huis geeft.

Ik bezoek veel van onze klanten. Dan spreken we elkaar maar kijk ik ook naar hun interieur, het huis, de straat en vorm ik me een beeld van de stijl die past bij de klant. Want ik vind het belangrijk om aandacht te geven. Uiteraard aan het werk wat we doen maar ook aan de mensen voor wie we het doen.

Ingrid Diepgrond – glazenier

Ik heb ontzettend veel plezier in het helpen van mensen. Als ik iemand anders blij kan maken, word ik zelf ook gewoon blij.

Repareren vind ik het mooiste onderdeel van mijn werk. In de oude panelen die er soms heel slecht aan toe zijn, zie ik onmiddellijk de potentie. M’n handen jeuken om het weer op te lappen en strak te trekken. Om het paneel weer te maken zoals het ooit bedoeld was. Zodat het terug in z’n natuurlijke omgeving weer kan schitteren.

Ik houd ervan om uitgedaagd te worden in het gebruik van materialen en in het bijzonder van kleuren. Als blijkt dat het oorspronkelijke glas van een paneel niet meer te krijgen is, moet ik op zoek naar vervangende glassoorten. Om dan tussen alle soorten de prijswinnaar te vinden, waardoor de balans in het paneel bewaard blijft. Ja, ook daar word ik blij van.

IMG_7248IMG_7252IMG_7246